Hvis du er eventyrlysten, og har lyst på en virkelig unik opplevelse, da er en overnattingstur med hundespann virkelig perfekt for deg. Her vil du ta del i hele prosessen av å kjøre et hundespann. Du får ta del i foring og stell, samt å kjøre din egen slede gjennom noen fantastiske naturområdet. Opp på høyfjellet, ned i dalstrøk, over store vann. Her vil du lære hundene å kjenne. Du vil begynne å legge merke til de ulike personlighetene, og særtrekkene til den enkelte hund.
Vi møtes i hundegården der deltagerne blir presentert for hundene og motsatt. Viktig informasjon og instruksjon om sledekjøring, atferd mellom mennesker og hunder vil bli gitt. Du får ansvar for ditt eget hundespann på turen. Før vi starter har vi en gjennomgang av hva hver enkelt har med av klær og utstyr, så vi kan supplere om nødvendig. Sleden pakkes, hundene seles på og turen kan starte. Så slipper vi opp sledebremsen og lar hundene dra oss inn i fjellet…
Utpå ettermiddagen kommer vi til plassen der vi skal overnatte. På disse turene jobber alle som et team når hundene skal stelles, fores og seles av eller på.Du vil nå kunne bli kjent med hver enkelt hund i spannet ditt. Etterhvert husker du kanskje alle navnene, og du vil få respons når du snakker med dem. Ved omsorg og godt stell vil du kunne føle hengivenheten fra hundene i ditt spann.
Dette er ikke alltid solskinnsseilas. Været kan snu på sekunder, og det som var et raskt og fint spor, kan bli gjort om til tunge spor og svettedryppende arbeid. Vi hjelper hverandre og hundene, jobber i team og tilpasser turen kontinuerlig etter forholdene. Her må vi hele tiden spille på lag med naturen. Men det er nettopp dette som gjør hver tur helt unik, og desto mer spennende for våre gjester, og for guiden.
Overnatting er i gammetelt med enkle senger og oppvarming. Du må være i god fysisk form for å delta på denne turen.

Varighet: ca 23 timer

Start: 13.30

Pris: 3500,- pr. person

Inkludert: middag ed dessert, frokost, varme sko og uteklær.

Ta med: gode varme klær, god vinterpose, hodelykt.

Minimum 2 påmeldte.

Vi har gode soveposer til utlån om du trenger det, pris: 150,-

BOOK NÅ